insurance icon 10 300x300Verzekeringen sluit u af om uzelf te beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen die u veel geld kunnen kosten. Het wordt over het algemeen gezien als een noodzakelijk kwaad. Het gaat om het afdekken van (financiële) risico’s en daar is weinig leuks aan. Bovendien lijken verzekeringen en verzekeringsmaatschappijen ook allemaal zo op elkaar, wordt vaak gesteld. En eerlijk is eerlijk, dat is grotendeels ook nog waar ook. Het betekent ook dat consumenten over het algemeen weinig interesse hebben in verzekeren en ook weinig tijd steken in het maken van de juiste afweging.

Welke risico’s kan ik zelf dragen en welke risico’s moet ik overdragen (verzekeren)?

Dat is namelijk de eerste essentiële vraag die u zichzelf zou moeten stellen bij het samenstellen van uw verzekeringspakket. Wanneer niet over deze vraag nagedacht wordt zien we vaak dat er of juist teveel verzekerd is of juist geen verzekering is voor risico’s die zelf onmogelijk gedragen kunnen worden. Door goed in kaart te brengen welke risico’s u loopt, wat de financiële gevolgen zouden kunnen zijn en welke risico’s u zelf goed op kunt vangen, verkrijgt u een juist vertrekpunt om een passend verzekeringspakket samen te stellen. Pas daarna wordt het vergelijken van premies en voorwaarden interessant. Want u kunt wel op zoek gaan naar de scherpste premie, maar wat als u deze nu juist niet nodig had, omdat de risico’s te overzien zijn, of middels preventie tot nihil teruggebracht kunnen worden, of wellicht al op een andere verzekering zijn gedekt? Dan is toch iedere premie te veel?

Verzekeringsadvies

Van der Meer FD is u graag van dienst bij het samenstellen van een verzekeringspakket op maat. Over de premie hoeft u zich geen zorgen te maken, door ons uitgebreide aanbod kunnen wij u altijd een scherp voorstel doen.

Plan hier een vrijblijvend adviesgesprek